Resultat WT Älgparken 2018

Nu har vi uppdaterat Resultatlistan för WT Långshyttan 2018.

Ett fel uppstod vid prisutdelningen som har uppmärksammats i efterhand och vi ber ödmjukast om ursäkt för detta. Prispallen i Öppenklassen är enl resultatlistan nertill.

Om det var hettan som satte sina spår vet vi inte men alla inblandade är kontaktade och har visat mycket stor sportslighet ! Tack Johanna och Anna.

Tack till alla ! Provledning / Rutansvariga Kennlar / Domare / Funktionärer och tävlande.

WT Långshyttan 2018 Resultatlista

STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER

Rättvik 2018 – 2 dagar

Anmälan öppnad.
Dala Utställningen den 10—11 november 2018
Lördagen den 10 november
Leila Kärkäs: English Springer Spaniel, Irish Water Spaniel, Curly Coated Retriever, Chesapeake Bay Retriever
Marjo Jaakola: Cocker Spaniel, American Cocker Spaniel, Welsh springer spaniel, Nova Scotia duck tolling Retriever, Sussex Spaniel
Pia Itkonnen: Labrador Retriever, Clumber Spaniel
Siv Sandö: Flat Coated Retriever, Field Spaniel
Juha Putkonen: Golden Retriever
Söndagen den 11 november
Leila Kärkäs: Golden Retriever, Clumber Spaniel
Marjo Jaakola: English Springer Spaniel, Chesapeake Bay retriever, Curly Coated Retriever, Field Spaniel
Pia Itkonnen: Flat Coated Retriever, Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Siv Sandö: Cocker Spaniel, American Cocker Spaniel, Welsh springer spaniel, Sussex Spaniel, Irish Water Spaniel
Juha Putkonen: Labrador Retriever
Anmälningsavgifter: Valp I (4-6 mån), valp II (6-9 mån) 220 kr, Juniorklass (9-18 mån), Unghundsklass (15-24 mån), Jaktklass (15 mån + jaktmerit), Öppen klass (15 mån -) Championklass 320 kr,
Veteranklass (8 år -) 220 kr.
Anmälan sker genom internet anmälan senast kl 12.00 26 Oktober Klicka här.
eller via mail till BUS senast 16 oktober
Sista anmälnings- och betalningsdag den 24 oktober 2016
Upplysningar gällande anmälan ges av BUS- Bästa Utställningsservice på
telefon 0300- 54 51 46, (telefon tider vardagar 13-18) e-post bus@b-u-s.se
Upplysningar gällande utställningen ges av Anki Holmgren
telefon 070-529 29 53 eller utstallning@ssrk-dalarna.se

Spånkorgs cupen 2018

Spånkorgscupen 2018 klar. Många duktiga hundar har spårat i värmen.
Vinnare Anders Henningsson med Geltman’s Porter Sunlight. Tvåa Björn Karlsson med Twiggs All The Time. Trea kom Malin Holm med Aktivia’s Hertz Di Matti.

Årets upplaga av Spånkorgscupen blev en svettig uppgörelse på mer än ett sätt. Vi hade målet att alla som anmälde sig skulle få starta. Det innebar att det blev ett stort jobb att ”jaga domare”.  Vi fick ihop dem men de sista dagarna innan cupen fick tre domare förhinder att komma. Så Sören Larsson fick bråda dagar att åka runt och kolla samt lägga om spårmarker så att vi kunde fördela de extra spår som kom på övriga domare. Men fredag eftermiddag fick vi alla marker att lägga spår på.
 
Värmen som solen bjöd på lördag eftermiddag var stekande het och marker som knastrade som maräng vid varje steg. När genomgången var klar vid skjutbanan i Våmhus så skingrades alla domare ed sina ekipage ut i skogarna kring Våmhus.  I år hade vi deltagare ända från danska Snekersten till Docksta i Västernorrland.  

Aston och huse laddad för ökl spår med sin domare Ulrika

Lördagens öppenklasspår kom att visa sig var nog så svåra med värme, viltstörningar av olika slag. Efter sammanräkningen första dagen så kom en hund upp till maxpoäng 80p. Det var Twigg´s All The Best med Elisabeth Haglund  tätt följd av Gästgivargårdens Igor och Caisa Johansson.

Några av förarna laddar för söndagen spår

Söndagens eftersöksliknade spår blev ännu en prövning i värmen för deltagarna. Starten var uppbyggs som om två älgar sprungit bredvid varandra i en stor cirkel. ett område på ca 50-75 m. Där inne någonstans fanns en skottplats. Sedan bar spåret i väg med en stressad skadskjuten älg. Skadskjuten i mun. Han har stannat på en plats och ruskat blod kring sig. Sprungit i zick zack och i långa fngrar. Älgen blir sedan uppstött ut lega och skjuten så det stänker i busken eller trädet. Vidare till platsen på andra sidan vägen där målet finns med älgklöven. Men där också räven lämnat en rådjursklöv, allt för att se om hunden håller sitt id spår/ störs och byter klöv eller föraren inte är uppmärksam på vilket vilt vi spårar.

Domargänget

Tack till alla deltagare, domare och funktionärer som gjorde denna helg tillsamman till en svettig, rolig och lärorik helg. Nästa år har vi 10 års jubileum och då ska vi ladda med ”extra ammunition” för att få till en spännande helg.

Förutsättningar

Prislista

1 2 3 9